Diensten

De politiek wil ‘minder flex, meer vast’ en dat leidt tot complexere regels en meer administratieve last voor intermediaire dienstverleners en zzp-bemiddelaars. Dit is een bron van ergernis en onzekerheid, maar dat neemt niet weg dat u moet zorgen dat uw organisatie compliant is. Voor de langere termijn kunt u met een passende strategie voor public affairs (PA) invloed uitoefenen op de toekomstige wetgeving.

W&RK kan u daarbij helpen. Wij bieden onderstaande diensten, waarbij ook maatwerk mogelijk is:

Informatie en attendering

Voor mkb-organisaties is het vaak onbegonnen werk om alle ontwikkelingen bij te houden. U kunt dit aan ons uitbesteden. Wij informeren u dan proactief en periodiek (ong. op kwartaalbasis) over relevante politieke debatten en beleidsvoornemens in Nederland en Europa met de uitgave ZiPquarterly plus een bijpraatsessie (fysiek of online). Daarnaast attenderen we u op relevante, toekomstige regelgeving en helpen u uw organisatie daarop voor te bereiden.

Desgewenst ondersteunen wij ook bij de implementatie van veranderingen.

Compliance en certificering

Samen met u onderzoeken we of uw onderneming voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving. Als het nodig is geven we advies en ondersteuning om compliant te worden. Dat doen wij zoveel mogelijk aan de hand van templates en voorbeelden. Op die manier bent u klaar voor de toekomst en komt u niet voor verrassingen te staan.

Wij ondersteunen ook bij de voorbereiding van (certificerings-)audits. Dat doen we zowel voor bestaande keurmerken zoals SNA (NEN4400) als voor de aangekondigde verplichte certificering.

Lees ook de WRKwhitepaper :   Compliance als strategische prioriteit voor bureaus. Handvatten op weg naar een oplossing. 

Innovatie

Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen aan de veranderende omgeving en regelgeving. Wij helpen u een innovatieve houding aan te nemen en zo toekomstbestendig te blijven. Hoe kan uw onderneming meer waarde toevoegen? Met welke innovaties kunt u beter aansluiten op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Hoe kunt u uw bedrijfsvoering professionaliseren?

Ook op strategisch niveau staan wij u bij met informatie, duiding en implementatie. Als het voor een betere compliance, bedrijfsvoering en toekomstbestendigheid wenselijk is uw businessmodel aan te passen helpen wij daarbij.

Public Affairs (PA) / Public Relations (PR)

Wij hebben veel ervaring met PA en PR. We helpen u antwoord te vinden op vragen zoals::

 • Bij welke initiatieven kan ik aansluiten en/of hoe kan ik zelf initiatief nemen?
 • Hoe kan ik een netwerk bouwen en zo mijn invloed versterken? Wat kan ik doen om bedrijven met vergelijkbaar aanbod en vergelijkbare vraagstukken samen te brengen?
 • Hoe kunnen wij publiciteit genereren over de manier waarop wij waarde willen toevoegen aan een goed functionerende arbeidsmarkt?

Boardroom consulting

Wij kennen ook de behoeftes en werkwijzen van grote organisaties. Ook corporates en andere grote organisaties kunnen wij helpen met PA en toekomstbestendige compliance. Met een duidelijke stand van zaken, advies over een globaal stappenplan en workshops met managers helpen wij de board razendsnel tot de kern te komen en verandering in gang te zetten.

Een aanpak in drie stappen:

 1. Boardroom sessie
  Als inhoudelijk gespreksleiders brengen wij structuur in het gesprek met de board. Wij bieden strategische oriëntatie onder invloed van de veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld als het gaat om inlenersbeloning en goed werkgeverschap.
 2. Strategische notie
  Na een gesprek met de board zetten wij de gemaakte keuzes uiteen en brengen deze in een samenvatting met elkaar in verband. Ook komen we met advies om het beleid te implementeren.
 3. Workshops
  Een (serie) workshop(s) waarin wij de managers in uw organisatie bijpraten en tegelijkertijd informatie ophalen van de werkvloer.